NL  |  DE
 

Pluimvee

Het ei

De kippen leggen bijna iedere dag een ei. Zo hebben we ongeveer 50.000 eieren per dag te verzamelen. Als we alle eieren optellen doen we er meer dan een jaar over om elke Nederlander van 1 ei te voorzien!

 

Verzamelen

Als het ei door de kip gelegd is in het legnest gaat het via een transportband naar het eierverzamellokaal. Hier worden eieren uitgezocht, waarna ze de inpakker ingaan. Hier krijgen ze ook hun ei-code. 

 

Een groot gedeelte van de eieren verkopen we niet zelf, deze worden drie keer per week opgehaald. Die gaan naar een pakstation. Daar worden ze gesorteerd op gewicht en breuk, verpakt in doosjes en gaan dan naar de supermarkt.

Het deel wat we zelf verkopen wordt ook op deze manier geselecteerd. Door deze selectie gaan alleen de eieren die voldoen aan de hoogst gestelde eisen weg als tafelei. 

 

Voer

De kippen krijgen gevarieerd voer, wat is afgestemd op de kip en het ei wat gelegd wordt. De samenstelling van het voer bepaald de kleur van de dooier. Bij ons leggen de kippen eieren met donkere dooiers. Het voer zorgt voor een goede gezondheid van de kip, waardoor we lekkere eieren hebben!

 

Gezondheid

Eieren zijn gezond. Om alle vitamines en mineralen voldoende binnen te krijgen is het belangrijk gevarieerd te eten. Daar hoort een ei bij!

Het cholesterol in eieren is, in tegenstelling tot wat men vroeger dacht, nauwelijks van invloed op het cholestorol in het bloed.

 

Veiligheid

De eieren van ons bedrijf voldoen aan de kwaliteitseisen van de voedselveiligheid. Dit houdt in dat ze regelmatig gecontroleerd worden op o.a. salmonella en dioxine. Ook wordt er geen antibiotica gebruikt. 

 

 

 

Deze pagina delen:
Wortelen en Fourae

Voerwortelen Lucerne Aardappelen Houtkrullen Vlas Koolzaadstro Paardenbrok Eieren Bezorgen

Pluimvee

Leefomstandigheden Het ei Certificatie Ei code Vechtdal producten Compact lucerne Bezorgen

Contact opnemen
Bouma voerwortelen & pluimvee
Slotweg 25
7691 PN Bergentheim


T 0523 23 2075
E info@boumavoerwortelen.nl
W