NL  |  DE
wit4  

Pluimvee

Leefomstandigheden

Ons pluimveebedrijf heeft twee stallen. Een stal is een scharrelstal met een overdekte uitloop, dat wil zeggen dat daar de kippen vrij in de schuur rond kunnen scharrelen, en de beschikking hebben tot een overdekte uitloop.
De andere stal is een vrije uitloop stal. Deze heeft dezelfde inrichting als een scharrelstal, maar de kippen hebben daarbij een vrije uitloop naar buiten. 
 

Dierenwelzijn begint met de zorg voor gezonde dieren. Beide stallen zijn voorzien van alle behoeften van een kip. Allereerst krijgen de kippen toegang tot water en voer. Daarnaast zijn er voldoende zitstokken zodat alle kippen op stok kunnen. Ook zijn er voldoende legnesten, waar ze hun eitje kunnen leggen en er is genoeg strooiselruimte in de schuur waar ze een stofbad kunnen nemen, verder zijn er pikblokken en lucerne aanwezig om de kippen bezig te houden, en worden er granen gestrooid om ze nog meer afleding te geven.

 

Onze kippen leven met een dag- en nachtritme. 's Ochtends starten ze op door te eten en te drinken. Vervolgens wordt het ei gelegd, waarna de kippen met vrije uitloop de mogelijkheid krijgen om naar buiten te gaan. Aan het einde van de dag, wanneer het donker begint te worden komen de kippen vanzelf weer naar binnen om op stok te gaan. 

 

Het weiland waar de kippen kunnen scharrelen bevat voldoende schuilplekken, zoals bomen en een naastgelegen overkapping. In de overdekte uitloop wordt regelmatig stro verdeeld en kunnen de kippen water drinken. Ook worden hier granen en kiezel gestrooid ter afleiding. 

Deze pagina delen:
Wortelen en Fourae

Voerwortelen Lucerne Aardappelen Houtkrullen Vlas Koolzaadstro Paardenbrok Eieren Bezorgen

Pluimvee

Leefomstandigheden Het ei Certificatie Ei code Vechtdal producten Compact lucerne Bezorgen

Contact opnemen
Bouma voerwortelen & pluimvee
Slotweg 25
7691 PN Bergentheim


T 0523 23 2075
E info@boumavoerwortelen.nl
W